حتی اگر نابغه نباشید، می‌توانید از استراتژی‌های کسانی مثل ارسطو و انیشتین، برای تقویت قدرت خلاقیت و اداره بهتر زندگی‌تان استفاده کنید.
 استراتژی مهم، شما را تشویق می‌کند تا به جای پروراندن فکرها و تصورات بیهوده، کارآمد و مفید فکر کنید تا راه‌حل مشکلاتتان را خودتان به دست آورید. «این استراتژی‌ها، تکنیک‌های رایج بین نابغه‌های عرصه علم، هنر و صنعت در طی تاریخ بوده است.»
1ـ به مشکلات از جوانب مختلف نگاه کنید
دیدگاه‌های جدیدی را انتخاب کنید که کسان دیگری از آن استفاده نمی‌کنند. لئوناردو داوینچی عقیده داشت که برای به دست آوردن علم در مورد یک مشکل، باید یاد بگیرید که چطور آن مشکل را به راه‌های مختلف بازسازی کنید.
2ـ تجسم کنید!
انیشتین وقتی به حل یک مشکل فکر می‌کرد، سعی می‌کرد تا موضوع خود را با استفاده از نمودارهای مختلف به چند طریق ممکن فرموله کند. او راه‌حل‌ها را تجسم می‌کرد. عقیده داشت که کلمات و اعداد به آن شکل نقش مهمی در فکر کردن در مورد راه‌حل یک مشکل ندارند.
3ـ ایجاد کنید!
یکی از ویژگی‌های متمایز نابغه‌ها، استعداد تولیدی و زایایی آنهاست. توماس ادیسون 1093 حق ثبت اختراع داشت. او با ارائه فکر و تدبیر، سودمندی وسایل اختراعی خود را تضمین می‌کرد. بزرگ‌ترین دانشمندان نه‌تنها آثار فوق‌العاده‌ای می‌ساختند، بلکه آثار بد و به درد نخوری هم در کارنامه خود داشته‌اند. آنها از شکست نمی‌ترسیدند و آن‌قدر تلاش کردند تا به موفقیت دست یافتند.
4ـ ترکیبات جدید بسازید.
افکار، ایده‌ها، تصاویر و اندیشه‌هایتان را ترکیب کنید و دوباره ترکیب کنید و آنها را به‌صورت ترکیبات مختلف درآورید، هرچند که طبیعی و مناسب نباشند. قانون‌های توارث که علم جدید ژنتیک بر پایه آن قرار داده شده توسط راهب استرالیایی گریگو مندل مطرح شده که ریاضیات و بیولوژی را برای ایجاد یک علم جدید با هم ترکیب کرد.
5 ـ رابطه‌سازی کنید
بین موضوعات نا‌‌مشابه ارتباط ایجاد کنید. داوینچی قادر بود بین صدای زنگ و آب ارتباط ایجاد کند. ساموئل مورس توانست با مشاهده ایستگاه‌های حمل‌و‌نقلی توسط اسب، ایستگاه‌های تقویت‌کننده‌ای برای سیگنال‌های تلگراف اختراع کند.
6 ـ متضاد فکر کنید
فیزیکدان معروف نیلز بوهر عقیده داشت که اگر متضادها را کنار هم بیاورید، خواهید دید که افکار و اندیشه‌تان به مرحله‌ای جدید منتقل می‌شود. افکار معلق و مسکوت می‌تواند به شما برای خلق یک شکل جدید کمک کند
7ـ استعاری فکر کنید
ارسطو استعاره را یکی از علامت‌های نوابغ می‌دانست و عقیده داشت که هر فردی که ظرفیت درک شباهت‌های بین دو قلمرو کاملاً مختلف باشد و بتواند آنها را به هم ربط دهد، یک نابغه است.
8ـ خود را برای شانس آماده کنید
هرچه برای انجام کاری تلاش کنیم و شکست بخوریم، مشغول کاری دیگر خواهیم شد. این اولین اصل تصادف خلاقانه است. شکست زمانی می‌تواند سودمند باشد که ما به آن به‌عنوان یک نتیجه بی‌حاصل فکر نکنیم. به‌جای این، روند کار، مولفه‌های آن و طریقه تغییر آنها را تحلیل کنیم تا به نتیجه برسیم. نپرسید: «چرا من شکست خوردم؟!» بپرسید: «چه کرده‌ام؟!

 

دسته ها :

چرا قهر می‌کنیم؟
فردی که قهر می‌کند هدفی دارد و در واقع با قطع ارتباط می‌خواهد مطلب خود را به اطرافیان یا به فرد مقابل بیان کند. . بطور کلی هدفی که در این رابطه مورد نظر فرد است معمولا برای بیان یک ناراحتی یا یک هیجان منفی است. فرد می خواهد به طرف مقابل بگوید که ناراحت است، یا می‌خواهد کاری کند رفتار او را تغییر دهد و ... . در هر حال قهر کردن به صورت یک وسیله و یک مکانیزم در آمده است که در مواقع ناراحتی از فرد سر می‌زند. یک روش تخلیه ناراحتی است که در واقع چنین کاری را نیز انجام می‌دهد و فقط فرد به این روش عادت کرده است و معمولا قبل از اینکه فکر بهتری به ذهنش برسد که در آن لحظه فایده بهتری داشته باشد به این روش اقدام می‌کند.

برخی‌ها این روش را از دوران کودکی یاد گرفته‌اند. ممکن است کودک با مشاهده رفتار اطرافیان و بویژه والدین در مواقع ناراحتی از یک فرد دیگر رفتار آنها را الگو برداری کند. چنین کودکی یاد می‌گیرد پیام خود را با قطع ارتباط بیان کند و به روشی غیر از گفتار کلامی مفهوم ناراحتی خود را به اطرافیان برساند. بطور کلی این روش چه در کودکی یاد گرفته شده باشد و چه در بزرگسالی فرقی نمی‌کند. فرد از یک شیوه نادرست برای تنظیم رفتار خود استفاده می‌کند و در واقع نمی‌تواند به روش مناسبتری مطلب خود را بگوید، یا از خود دفاع کند.


چرا آشتی می‌کنیم؟
انسان یک موجود اجتماعی است. وجود وابسته به شبکه اجتماعی است که در آن قرار می‌گیرد و شاید بدون آنکه متوجه باشد چنین وابستگی در او وجود دارد. در واقع بهتر است بگوئیم یک نیاز، انسان به برقراری روابط با دیگران نیازمند است. چنین نیازی نه تنها یک نیاز جسمی بلکه عمیقا یک نیاز روانی است. بنابراین دور ماندن از چنین روابطی برای وی فوق‌العاده دشوار است، مگر افرادی که به اختلالاتی دچارند که دوری از روابط اجتماعی را ترجیح می‌دهند. بر این اساس ماندن در وضعیت قهر برای افراد دشوار است. بویژه اینکه در یک سوی قهر معمولا افرادی قرار داند که به نحوی از لحاظ عاطفی برای فرد دارای اهمیت هستند، مثل قهر دو دوست یا قهر زن و شوهر.


بنابراین بازگشت به وضعیت قبلی و تمایل به آن معمولا وجود دارد، حتی در مواردی که افراد با توجه به ویژگیهای شخصیتی خود به نوعی فقدان چنین تمایلی را نشان می‌دهند. ممکن است شدت ناراحتی از طرف مقابل به قدری زیاد باشد که فرد کاملا از برقراری رابطه مجدد ، به عبارتی آشتی خوداری کند و حتی دلایل و توجیهات منطقی برای آن داشته باشد. ولی جمله ای کاش این اتفاق نمی‌افتاد... به شکلهای مختلف در ذهن افراد وجود دارد. برخی افراد بیشتر از بقیه نیاز روانی و عاطفی خود به روابط با دیگران احساس می‌کنند.


این چنین افرادی هر چند یاد گرفته باشند از روش قهر به عنوان یک روش برای بیان ناراحتی استفاده کنند، اما بزودی تمایل به بازگشت در آنها بوجود می‌آید. برخی افراد به صورت خودکار در حالت هیجانی به این روش اقدام می کنند، اما بعد از مدتی که هیجاناتشان فروکش کرده و قدرت منطق نمو بیشتری یافته ، متوجه مسائلی می‌شوند که تمایل به بازگشت در آنها را بوجود می‌آورد. برخی از افراد دیگر به نظر کینه‌ای تر هستند و شاید به نظر برسد هرگز نمی‌توانند فرد مقابل را ببخشند، حتی به قیمت تحمل ناراحتیهای حاصل از قطع روابط و ... .


بهتر از قهر و آشتی
افرادی که در قهر می‌مانند افرادی هستند که شیوه مناسب ابراز وجود ، دفاع از خود ، قاطعیت و جرات وزری را یاد نگرفته اند، نمی‌توانند هیجانات خود را بخوبی کنترل کنند و مانع از دخالت آنها در تصمیمهای منطقی شان شوند، قدرت چشمپوشی و بخشیدن دیگران را ندارند و یا غرور کاذبی برای خود ایجاد کرده‌اند و ... .


در هر حال هم خود قهر و هم عواملی که به ایجاد و تداوم آن مربوط می‌شوند استرس‌زا هستند. افکار منفی آزار دهنده در حالت قهر شدیدا فعال می‌شوند. فرد در حال قهر بیشتر از حالتهای عادی به ویژگیها ، گفتار و رفتار منفی فرد مقابل توجه می‌کند، در حالی که در حالت برقراری دوستی این دسته از افکار بسیار کاهش می‌یابند. بر این اساس قهر و آشتیهای مداوم آزار دهنده و بهم ریزنده شرایط آرام زندگی هستند که می‌توان روشهای مناسبتر و ایده‌آل‌تری بجای آنها جایگزین کرد تا فرد بتواند با جرأت ورزی بیشتری در شرایط استرس‌زا حاضر شود، بتواند از خود دفاع کند و با حفظ دوستی و صلح به حل مشکل و اختلاف بوجود آمده مبادرت کنند.


چنین روابطی از پایایی بیشتری برخوردار هستند، آرامش فرد را تداوم می‌بخشند و از همه مهمتر راه اندازی افکار منفی که بسیار آسیب رسان برای افراد و برای روابط او هستند جلوگیری می‌کنند. فرد بهتر است با کنکاشی در خود ، علت اساسی تمایل با استفاده از ابراز بهتر را در خود پیدا کند و به رفع آن اقدام نماید. شیوه‌های جرات ورزی را یاد بگیرد، شیوه‌های کسب آرامش را یاد بگیرد و از بروز افزایش اضطراب و دیگر هیجانات منفی خود جلوگیری کند. به این ترتیب سیستم منطقی فرد نیز فعالتر شده و می‌تواند استدلال درستی داشته باشد و تصمیمهای درستی اتخاذ کند.


قهر تربیتی
گاهی اوقات والدین برای کاهش رفتار نامناسب در خود از ابزار قهر استفاده می‌کنند. و به عبارتی می‌خواهند به این روش ناراحتی را از رفتار کودک بیان کنند و آنرا بهتر از شیوه‌های تنبیه بدنی و ... می‌دانند. در هر حال استفاده از این ابزار نیز برای تربیت کودک می‌تواند هم مفید و هم مضر باشد. استفاده مکرر از این ابزار و برای هر رفتار جزئی و کلی به کودک یاد خواهد داد که از قهر برای بیان ناراحتی خود استفاده کند و از طرف دیگر در صورت تداوم استفاده از قهر ، تأثیر گذاری خود را از دست خواهد داد و دیگر به عنوان شیوه تربیتی مناسب نخواهد بود.


استفاده از قهر می‌تواند مفید باشد، در صورتی که مدت زمان آن بسیار کوتاه و با توجه به سن کودک تنظیم شود. برای خردسالان ، یک قهر 4 - 3 دقیقه‌ای مناسب خواهد بود و معمولا توصیه می‌شود از قهرهای طولانی با کودکان و نوجوانان جدا خودداری شود و دفعات آن مکرر و زیانبار نباشد.

 

دسته ها :

براساس یک تعریف میزان چربی در مردان  10تا  15درصد و میزان چربی در زنان  15تا  25درصد وزن بدن می‏باشد.
طبق آمار و اطلاعات سازمان جهانی بهداشت ده کیلوگرم چربی اضافی سبب کاهش  20سال از عمر طبیعی در مردان می‏گردد و  13درصد شانس مرگ را زیاد می‏کند.
افزایش چربی به میزان  20درصد از حالت طبیعی سبب افزایش مرگ و میر  25درصد بیشتر و  30درصد چربی اضافی سبب  42درصد مرگ در مردان می‏گردد. این اعداد در زنان کمتر است.
تغذیه با غذاهای پُرکالری یا پرچربی خطر تومور را افزایش و مصرف غذهای کم کالری و مواد غیر قابل هضم مثل فیبرهای غذایی موجب جلوگیری از بروز برخی سرطانها می‏گردد.
پروتئین‏ها، پلیمرهای اسیدهای آمینه با وزن مولکولی زیاد می‏باشند که در رژیم‏های غذای کاملا متعادل  10تا  15درصد انرژی تام را تأمین می‏کنند اهیمت لزوم پروتئین‏ها در رژیم غذایی به این دلیل است که سلولها از این ترکیبات تشکیل یافته‏اند و در عمل نوسازی به آنها نیاز دارند. کربوهیدراتها و چربی‏ها دارای ازت و گوگرد که دو عنصر حیاتی موجود در پروتئین‏ها هستند نمی‏باشند، از طرفی چربی‏ها می‏توانند از کربوهیدراتها در بدن ساخته شوند و کربوهیدراتها نیز می‏توان از پروتئین‏ها تولید شوند ولی پروتئین‏ها منحصرا باید از پروتئین‏ها منحصرا باید از پروتئین‏های غذایی به بدن برسند.
هرگاه میزان ازت جذب شده از روده (ازت موجود در مواد پروتئین غذایی) برابر ازت دفع شده از طریق ادرار و پوست باشد تعادل ازتی برقرار است. در مواقع رشد، جراحتها، استرسها، ورزش و... تعادل ازته بایستی مثبت باشد تا نیاز انسان برطرف گردد. در هنگام رشد ترشح هورمون رشد و هورمونهای جنسی سبب این مهم می‏گردند.

 

دسته ها :
ماست نه تنها یک میان وعده غذایى سریع، آسان و مغذى است که در تمام طول سال موجود است، بلکه محققان دریافته اند در کشورهایى که از ماست در وعده هاى غذایى شان استفاده مى کنند، طول عمر مردم آن کشورها بیشتر است.
به گزارش ایسنا، درسیستم طبقه بندى مواد غذایى، ماست جزو منابع غذایى بسیار غنى از کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین یا ویتامین B2  و ید محسوب مى شود. ماست همچنین منبع سرشار از ویتامینB12 ، اسید پانتوتنیک یا ویتامین B5، روى، پتاسیم و پروتئین است.
این مواد مغذى ماست را به یک ماده غذایى تامین کننده سلامتى تبدیل کرده است. ماست با کیفیت بسیار مطلوب حاوى باکتر ى هاى زنده اى است که براى سلامتى مزایاى بسیارى دارد. ماستى که حاوى باکتر ى هاى زنده باشد، باعث افزایش طول عمر شده و همچنین سیستم ایمنى بدن را تقویت مى کند. تحقیقات نشان مى دهد که مصرف ماست براى افرادى که سیستم ایمنى ضعیفى دارند مانند سالمندان مى تواند واکنش هاى ایمنى بدن را تقویت کرده و مقاومت بدن را در برابر بیمارى هاى مربوط به سیستم ایمنى افزایش دهد.
پژوهشى که بر روى  ۱۶۲ سالمند به مدت پنج سال انجام شد، نشان داد در بین آن گروه از این سالمندان که بیش از سه نوبت در هفته ماست مصرف کردند، میزان مرگ و میر  ۳۸ درصد نسبت به گروهى که کمتر از یک نوبت در هفته ماست خوردند، کاهش پیدا کرد.
به علاوه گروه دیگرى از بررسى ها نشان داده است که مصرف مواد غذایى غنى از کلسیم مى تواند چربى بدن را کاهش دهد. به این ترتیب محققان توصیه  مى کنند که اگر مى خواهید وزن کم کنید، بیشتر از مواد غذایى سرشار از کلسیم بویژه فراورده هاى لبنى کم چربى مانند شیرگاو و ماست استفاده کنید. البته هنوز چگونگى تاثیر ماست در کاهش چربى بدن براى محققان مشخص نیست.
یکى دیگر از فواید ماست تقویت توانایى بدن در تشکیل استخوان ها است. ماست و همچنین شیر گاو حاوى پروتئین  خاصى هستند که به رشد بدن و نیز تقویت فعالیت سلولهاى استخوان ساز در بدن کمک مى کند.
به علاوه کارشناسان علم تغذیه توصیه مى کنند که مصرف فراورده هاى لبنى براى رشد استخوانهاى دختران بویژه درسن بلوغ سودمندتر از مصرف مکمل هاى حاوى کلسیم است.
ماست حاوى نوعى باکترى موسوم به لاکتوباسیلوس است که تاثیر قابل توجهى در پیشگیرى و بهبود آرتروز دارد.
ازسوى دیگر مطالعات منتشر شده در مجله آمریکایى تغذیه کلینیکى حاکى از آن است که فعالیت باکترى عامل زخم معده موسوم به هلیکوباکترپیلورى نیز با مصرف ماست متوقف مى شود.
در بخش دیگرى از این پژوهشها که در همین مجله به چاپ رسیده آمده است که اگر چه همواره مزایاى مصرف ماست کم چرب مورد توجه بوده است اما پژوهش ها نشان مى دهد که مصرف ماست و سایر فراورده هاى لبنى پرچرب مانند شیر، پنیر، خامه، سرشیر و کره با چربى کامل به میزان قابل توجهى خطر ابتلا به سرطان روده و راست روده را کاهش مى دهد.
اگر چه نوع پرچرب این محصولات حاوى مقادیر بالاى چربى اشباع شده است، اما از سوى دیگر حاوى نوعى چربى محافظت کننده است که خاصیت پیشگیرى از ابتلا به سرطان دارد.
مصرف تنها  ۲‎/۳ اونس یا ۹۰ گرم ماست دوبار در روز نه تنها سطح سولفیت هیدروژن و یا سایر ترکیبات سولفیتى در بدن را که باعث تنفس نامطلوب مى شوند، کاهش مى دهد بلکه همچنین از درصد تشکیل پلاک هاى دندانى وبروز پوسیدگى هاى دندانها مى کاهد
دسته ها :
X